"CHP Bursa'da tek yürek olacak "

CHP Bursa İl Başkan adayı Erol Gülmez, kongreye sayılı günler kala önemli açıklamalarda bulundu. Kongre sürecinde adaylığını ilk açıklayan aday olan Erol Gülmez "seçildikten sonra Bursa, CHP'yi sahada görecek" dedi.

Erol Gülmez, delegeden üyeye, ilden ilçe teşkilatlarına, milletvekillerinden belediye başkanlarına, Bursa'nın makus talihini değiştirmeye inanmış tüm fertleri ortak değerler etrafında buluşturacaklarını, ayırım yapmadan, ötekileştirmeden, kol kola yürüyecek bir teşkilat yapısı ile gece gündüz demeden çalışmak için yola çıktıklarını söyledi.
CHP olarak yerel seçimlerde kazanmaya en yakın il olan Bursa'da seçimin kaybedilmiş olması ile ilgili eleştirilerde bulunan CHP Bursa İl Başkan Adayı Erol Gülmez, delegelerden aslında 2 değil 4 yıllık yetki istediğini belirterek "işçi, köylü, esnaf kenti Bursa'da bu kadar çok sorun varken büyükşehri kazanamamak için adeta özel çaba sarf etmiş olmak gerekirdi" dedi. "Biz ekip olarak Bursa'yı tanıyoruz, sorunları biliyoruz ve bunları yüksek sesle dile getirmekten çekinmiyoruz. Bursa ve Bursalılar her şeyin en iyisini hak ediyor. Basiretsiz yerel yönetimler yüzünden Bursa çok uzun yıllardır yatırım alamazken, alt yapı için de kayda değer tek bir çivi çakılamamıştır. Bursa adeta sahipsiz kalmıştır. Seçimden seçime uğranan ve adeta iktidarın cepte keklik gördüğü bir şehir konumuna düşmüştür. Delegelerimizin teveccühü ile seçildikten sonra yoğun bir çalışma başlatarak ilk dönem birliği, azmi ve gerçek muhalefeti tesis edecek ikinci dönem de ise Bursa Büyükşehir Belediyesi'ni CHP'ye kazandıracağız." dedi.
Mevcut yönetim başarısız bulunuyor
Kongredeki rakipleri ile ilgili de değerlendirmede bulunan Gülmez, seçimi kendisinin kazanacağını öne sürdü.
Kongre çalışmaları kapsamında yaptığı ziyaretler ve gerçekleştirdiği görüşmeler esnasında CHP delegelerinin mevcut yönetimi başarısız bulduğunu ve yerel seçimleri kaybetmenin hesabını mevcut yönetimden sorulacağını savunan Gülmez, şunları söyledi:
"Bursa'yı kazanmak için tüm şartlar bizden yanaydı. Ancak partimiz maalesef hep kavga görüntüsü verdi. Mevcut belediye başkanlarımız aynı masanın etrafında bile oturmuyorlardı. Milletvekillerimiz, ilçe teşkilatlarımız bölünmüş, saflara ayrılmış. İl başkanı, büyükşehir adayı ile çekişme içerisinde. Seçimi kendi ellerimizle teslim ettik. Kazanacağımız seçimi, parti içi kavga nedeniyle kaybettik."
"Halkın sesini duyuracak bir il yönetimine ihtiyaç var"
Bugüne kadar hiçbir kavganın tarafı olmadığını, kimseye de diyet borcu bulunmadığının altını çizen Erol Gülmez, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Hiçbir zaman makam, mevki peşinde olmadım. Herhangi bir hizibin de tarafı değilim. Kimsenin adamı değilim, kimseyle de pazarlık içerisinde bulunmadım. Şartlı destekleri kabul etmedim. Bu nedenle il başkanı olduğumda, partideki tüm bu kavgalar sona erecek. Delegelerimiz artık kavga istemiyor. İyi bir il başkanı ve iyi bir il örgütü istiyor. İlçe teşkilatları çalışmak, çalıştırılmak istiyor. Bursa'da kentsel dönüşüm, işsizlik, geçim sıkıntısı, hava kirliliği, trafik, otopark, toplu ulaşım, plansız yatırımlar, israf ve daha sayamayacağım bu kadar çok sorun varken, halk bunların dile getirilmesini ve bu sorunların çözülmesi için baskı oluşturulmasını beklerken CHP Bursa teşkilatının kendi kabuğuna çekilmiş olmasını kabullenemiyor. Ülke ekonomisine çok önemli katkılar yapan Bursa'nın devlet yatırımlarından neredeyse hiç pay alamamasını hazmedemiyor. İstanbul gibi Ankara gibi diğer büyükşehirlerde olduğu gibi, Bursa'nın da CHP'li bir belediye başkanı tarafından, layık olduğu şekilde yönetilmesini arzuluyor."
Bursa'nın iradesini Genel Merkez'e taşıyacağım
Gülmez: "Kongrede çarşaf liste önerisinde bulunacağım. Disiplin kurulunun tamamen hukukçulardan ve bağımsız bir şekilde oluşturulmasını isteyeceğim. Ben örgütümüze söz veriyorum. İl Başkanı olduktan sonraki seçimlerde, genel merkezimiz bu yönde bir karar almasa bile, üyelerimizle temayül yoklamasını başlatacağım. Çıkan sonucu ilçe başkanlarımızla birlikte imzalayıp, genel merkeze ulaştıracağım. Bursa'nın iradesini genel merkeze taşıyacak ve bunun takipçisi olacağım."
Herkes çalışacak, aidiyet duygusunu hissedecek
Seçimlerden sonra, il yönetimini devraldıktan hemen sonra komisyonlar kuracaklarını belirten Erol Gülmez çevre kirliliğinden, sağlığa, eğitimden işsizliğe, ulaşımdan çarşı-pazara pek çok alanda yerelde yaşanan sorunlarla ilgili komisyonlar kuracaklarını söylüyor. "Bu komisyonlarımızda alanında uzman kişilerden oluşacak ve rapor hazırlayacak. Teşkilatlarımız kol kola 17 ilçede, yani Bursa'nın tamamında bu sorunları yüksek sesle dile getirmek için sahada olacak. Biz il yönetimi olarak her ilçemizle omuz omuza, yana yana olacağız. Tüm delege ve üyelerimiz büyük bir ailenin parçası olduğunu hissedecek.
Kadınlar ve gençlerden daha fazla yararlanmak zorundayız
İster evde ister işyerinde çalışan, üreten ama tacize uğrayan, erkek şiddetine maruz kalan, çocuklarının eğitimi için kaygı duyan, geçim sıkıntısı çeken ve nüfusun yarısını temsil eden kadınların siyasette daha fazla temsil edilmesi gerekiyor. Onların aklını, işgücünü, organizasyon yeteneklerini maksimum seviyede kullanmak sadece partimizin değil ülkemizin geleceği için de son derece önemlidir. Ve gençlerimiz... Genç işsizliğin rekor üstüne rekor kırdığı, İŞKUR kapılarında kilometrelerce kuyruk oluşturan, eğitimleri ile ilgili iş bulamayan, gelecek kaygısı taşıyan, karamsarlığa kapılarak yurtdışında çalışma, yaşama imkanı arayan gençlere biz sahip çıkmazsak kim sahip çıkacak. Hayatlarının en verimli çağlarını kahve köşelerinde, iş arama kuyruklarında geçirmek zorunda kalan, yuva kurma hayallerini ertelemek zorunda kalan gençlerimizden istifade etmek, enerjilerini, vizyonlarını yerel siyaset çatısı altında aktif kullanmak ve onlara umut olmak bizim görevimiz.
Gizli bir ajandam yok
"Ben sadece il başkanlığına adayım. Başka bir beklentim veya hedefim yok. Bu makamı başka hedefler için basamak olarak kullanmak gibi bir niyetim yok. Bursa Büyükşehir Belediyesi'ni ve diğer ilçe belediyelerini hep birlikte çalışarak, anlatarak, ikna ederek CHP'ye kazandıracağız. CHP'nin varlığını tüm Bursa, ilçeleriyle birlikte hissedecek. Bu kongre çok önemli, her zaman yaptığınızı yaparak farklı sonuçlar almayı beklemeyin. Şimdi değişim zamanı, makus talihi değiştirmek delegelerimizin elinde." diye konuştu.