Bursa'mızın Fethinin 693. Yılı Kutlu Olsun

Yakup Canbolat: Bursa'mızın Fethinin 693. Yılı Kutlu Olsun Yüzyıllarca dünyaya hükmeden Osmanlı Devleti'nin ilk başkenti,  yeşil Bursa'mızın fethinin 693. yıl dönümünü kutluyor, başta Osman Gazi ve oğlu Orhan Gazi olmak üzere şanlı ecdadımızı saygı ve rahmetle anıyorum.

                          

BURSA VALİSİ YAKUP CANBOLAT’IN

BURSA’NIN FETHİNİN 693. YIL DÖNÜMÜ MESAJI

 

Osman Gazi ile başlayan Bursa'yı fetih hareketi, 1326'da Orhan Gazi zamanında tamamlanarak yeni bir dönem başladı. Çünkü Osmanlı Devleti, beylikten devlet hayatına geçti.

Ecdadımız, fethettiği bu kenti ilk başkent yapmakla kalmadı aynı zamanda medeniyetin de başkenti yaptı. Bursa Osmanlı’nın oluşturduğu medeniyetle dünyaya her daim örnek oldu.  Hanlar, hamamlar, camiler ilk burada yapıldı, ilk ticari sözleşmeler Bursa´da yapıldı. Bizim medeniyetimizin mayalandığı kurucu şehirdir Bursa. Büyük ticari potansiyeli ile Osmanlı hazinesine önemli gelir sağlayan Bursa, her zaman ilkler kenti oldu.    

İstanbul’un fethine kadar geçen dönemde 6 padişahı bağrına basan ve Osmanlının izlerini her köşesinde hissettiren bu ulu şehir bize, Şeyh Edebali’nin, Osman Gazi’nin, Orhan Gazi’nin emanetidir. Bursa’ya gönül vermiş her vatandaşımız gibi bizler de ecdadımızın bizlere emanet ettiği bu şehrin öneminin farkındayız.  Atalarımızın bizlere emaneti olan bu şehre, elimizden geldiği kadar layık olmaya ve her geçen gün artan bir aşkla hizmet etmeye devam edeceğimizi ifade etmek istiyorum. 

 

Bu duygu ve düşüncelerle, yüz yıllarca dünyaya hükmeden Osmanlı Devleti’nin ilk başkenti,  yeşil Bursa’mızın fethinin 693. yıl dönümünü kutluyor, başta Osman Gazi ve oğlu Orhan Gazi olmak üzere şanlı ecdadımızı saygı ve rahmetle anıyorum.

 

Bursa’mızın fethi kutlu olsun.