Bursa'ya yeni aile sağlığı merkezi

Bursa'nın Nilüfer ilçesinde hayırsever iş adamı Abdulhalim Altınoluk'un katkılarıyla yaptırılan aile sağlığı merkezi ve 112 acil servis istasyonunun temeli yapılan törenle atıldı.

Törene Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu, Bursa Valisi İzzettin Küçük, AKP Bursa İl Başkanı Ayhan Salman, Bursa İl Sağlık Müdürü Dr. Özcan Akan ve hayırsever Abdülhalim Altınoluk ile vatandaşlar katıldı. Törende konuşan Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu, son 10 yılda dünyada yapılan 10 büyük projeden 6'sının Türkiye'de yapıldığını belirterek "Eskiden devletin milleti vardı, bugün artık milletin devleti var" diye konuştu.Bursa'da sağlık alanında yapılan yatırımların Bursa'yı çok önemli bir mesafeye ulaştırdığını ifade eden Çavuşoğlu, "Bursa'da ilçelerde olan sağlık tesisi ihtiyacı tamamen karşılandı. İkinci aşamada ise daha kolay ve daha rahat ulaşılır mekanları tesis etmek üzereyiz. Nilüfer ilçesinde yapımı devam eden bin 365 yataklı Şehir Hastanemiz tamamlandığı zaman Bursa ve çevresindeki illerle beraber 5 milyonluk nüfusa hizmet vermeye başlayacak. Milletimiz için çalışıyoruz. Bizim için milletimizin hayır duası her türlü makamın üzerindedir. Bursa'da Abdulhalim amcamız gibi birçok imkan sahibi insanımız var. Allah eksiklerini vermesin hayırseverlerimizin. İnşallah açılışına da gelmek nasip olur" dedi.

Törende konuşan Bursa Valisi İzzettin Küçük ise Bursa'da sağlık alanında son yıllarda çok büyük işler yapıldığına vurgu yaparak 75 bin olan yatak kapasitesinin 2019 yılı itibariyle 10 bin 500'e çıkacağını belirtti. Küçük, "Bursa zengin bir şehir gönlü zengin insanlarımız var bu sebeple her birine şükran borçluyum" dedi.Aile Sağlığı Merkezi'nde Yeni Çizgi
Aile sağlığı merkezinin 70 bin nüfuslu ve hızla gelişmeye devam eden Beşevler Mahallesi için önemli bir noktada yer aldığına dikkat çeken Dr. Akan, "Merkezimiz tamamlandığında içinde acil sağlık hizmetlerinin sunumunda kullanılacak 2 adet 112 acil yardım istasyonu ile birlikte A sınıfında hizmet verecek 6 adet aile hekimliği birimi de bulunacak. Böylece bölgenin bu kapsamdaki ihtiyacı karşılanmış olacaktır. İçerisinde iki acil sağlık istasyonunun da bulunması etrafındaki mahallelere de acil vakalarda kolayca müdahale edilebilmesini sağlayacaktır. Vatandaşlarımıza daha sağlıklı ve nitelikli bir sağlık hizmeti sunulabilmesi adına gerek bakanlığımız ve gerekse hayırsever vatandaşlarımız tarafından yeni aile sağlığı merkezleri yatırımlarımız hızla devam etmektedir. Bu projenin bir özelliği ise Bursa'da ilk defa uyguladığımız Bursa'ya has mimari yapıya sahip olması. Temeli atılan aile sağlığı merkezi ve 112 istasyonumuzun hayırlı olmasını diliyorum" şeklinde konuştu. İmkanı olan Herkes Yapmalı
Törende konuşan 92 yaşındaki hayırsever işadamı Abdulhalim Altınoluk, "İmkanı olan herkes belli bir hayır işine kendilerini odaklamalı. Bu gün bize de sağlık konusunda hayır yapmak nasip oldu. İnşallah burada vatandaşlarımız sağlık bulurlar" dedi.
Konuşmaların ardından Başbakan Yardımcısı Çavuşoğlu, hayırsever işadamı Abdulhalim Altınoluk ile birlikte sağlık merkezinin temeline ilk betonun dökülmesi için düğmeye bastı.