Bursa'nın haftalık vaka sayısı açıklandı

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, illere göre haftalık vaka sayısını açıkladı. Bursa'nın vaka sayısı 43,14 olarak kayıtlara geçti.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 19-25 Haziran tarihleri arasındaki illere göre haftalık vaka sayısını açıkladı. Bursa'nın vaka sayısı 43,14 olarak kayıtlara geçti.

İllere göre haftalık vaka sayılarını açıklayan Bakan Koca, paylaşımında, "İnsidans haritamızın güncel şekli, illerimizde 100.000 nüfusa karşılık gelen haftalık toplam vaka sayısını gösteriyor. Vaka sayılarının düşüş hızı azalsa da bu durum normalleşmeye engel değil. Aşı, endişesiz günlere dönüşün olmazsa olmazıdır. Aşımızı yaptıralım." ifadelerini kullandı.

12-18 Haziran tarihleri arasında Bursa'nın haftalık vaka sayısı 43,55 olarak açıklanmıştı. Bursa'nın vaka sayısında düşüş kaydedildi.

İllere göre haftalık Kovid-19 vaka sayısı, her 100 bin kişide İstanbul'da 54,30, Ankara'da 83,64, İzmir'de 27,40 oldu.

Haftalık verilere göre her 100 bin kişide en az Kovid-19 vakası Osmaniye, Adıyaman, Hatay, Adana ve Edirne'de görüldü.

Haftalık verilere göre Ağrı, Eskişehir, Kütahya, Bitlis ve Rize 100 bin kişide en çok Kovid-19 vakası görülen iller oldu.

VAKA SAYISI EN ÇOK AZALAN İLLER

Bakan Koca haftalık vakada en çok azalan illeri de açıkladı ve "Son bir haftada vaka sayısı en çok azalan illerimiz; Bolu, Kastamonu, Muş, Yozgat ve Tokat. Vaka sayılarının azalması normalleşme cesaretimizi artırıyor. Aşı ile endişeden kurtulacağız. Aşımızı yaptıralım." dedi.

bursa koronavirüs covid-19 pandemi