Bursa'da tehlikeli gerginlik

Bursa'nın Osmangazi ilçesi Başaran Mahallesi'nde Suriyeli bir grup ile bölge halkı arasında çıkan kavga bugün büyüdü. Yaklaşık 500 kişilik grup mahallede toplanırken Suriyelilere ait dükkanların taşlandığı bildirildi.

ursa'nın Osmangazi ilçesi Başaran Mahallesi'nde Suriyeli bir grupla mahalleli arasında çıkan kavga kısa sürede büyüdü. Mahallede toplanan yaklaşık 500 kişilik grup sokak aralarında yürüyüşe geçti, "Bursa'da Suriyeli istemiyoruz" sloganları yükseldi.Bazı Suriyelilere ait iş yerlerinin taşlandığı bildirilirken bölgeye çok sayıda polis ekibi sevk edildi. Vatandaşlara sağduyu çarısı yapılırken, mahalle sakinlerinin evlerine dönmeleri istendi.Olay yerinde çevik kuvvet ile dağılmayan mahalleli arasında arbede de çıktı.İddiaya göre dün akşam bir Suriyelinin mahalledeki kahveciyi bıçaklamasının ardından mahalleli bugün kelimenin tam anlamıyla isyan etti. Olayın faili yakalandı ama tepkiler dinmedi. Suriyelilere yönelik protestolar devam ediyor.Bursa'da bir kahvehanecinin Suriyeliler tarafından bıçakla yaralanmasıyla başlayan gerginlik devam ederken, polis grubun dağılması için çalışmalarını sürdürüyor. 

Edinilen bilgiye göre, dün akşam Bursa merkez Osmangazi İlçesi Başaran Mahallesi'nde kahvehane işleten M.K isimli vatandaş Suriyeliler tarafından bıçaklanmasıyla başlayan gerginlik bu akşam da devam etti. Olay yerine gelen çok sayıda polis grubu sakinleştiremeyince çevik kuvvet polisi çağrıldı. Slogan atan grubu çevik kuvvet sakinleştirmeye çalıştı. Ayrıca olayda Suriyelilere ait olduğu öğrenilen bazı işyerlerinin camları kırılırken, müzakereci polisler grubunun dağılması için görüşmelerini sürdürüyor. Bursa'da dün gece bir grup Suriyelinin bir kahvehane işletmecisini darp etmesi üzerine bugün toplanan yaklaşık 300 kişilik kalabalık, Suriyelilere ait ev ve dükkanlara zarar verdi. Polisin müdahalesiyle kalabalık dağılırken, yeni bir olay yaşanmaması için mahallede güvenlik tedbirleri alındı. 

Bursa'nın merkez Osmangazi İlçesi Başaran Mahallesi'nde dün gece yaşanan olayda yaklaşık 20 kişilik Suriyeli gruptan kaçan bir çocuk, Mehmet Kahraman'a ait kahvehaneye sığındı. Suriyeli grubun çocuğu kendilerine teslim etme isteğini reddeden Kahraman, öfkeli kalabalık tarafından bıçaklı saldırıya uğradı. Elinden ve karnından yaralanan Mehmet Kahraman, Muradiye Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak tedaviye alırken, kahvedekilerin tepki göstermesi üzerine grup kaçtı.

Dün yaşanan olayın ardından bugün akşam saatlerinde toplanan yaklaşık 300 kişilik grup, Suriyelilere ait ev ve iş yerlerine saldırarak camlarını kırdı. İhbar üzerine olay yerine çok sayıda polis ve Çevik Kuvvet ekibi sevk edildi. 'Mahallede Suriyeli istemiyoruz', şeklinde slogan atan öfkeli kalabalığı durdurmakta zorlanan polis ekipleri, ikna çalışmaları sonuç vermeyince müdahale etti. Polisin müdahalesiyle öfkeli kalabalık dağıldı. Polis, mahallede yeni bir olay yaşanmaması için güvenlik önlemi alırken, sokak girişlerini bariyer ile kapattı. Olayla ilgili soruşturma sürdükrülüyor.