Bursa'da o hastaneye gidecekler dikkat!

Bursa'da paralel yapıyla bağlantılı olduğu öne sürülen Bahar Hastanesi'nin SGK ile sözleşmesi 1. İdare Mahkemesi'nin kararıyla yeniden fesh edildi. SGK'nın anlaşmayı tek taraflı olarak iptal etmesi üzerine hastane mahkemeye başvurarak yürütmeyi durdurma kararı almıştı.

1. İdare Mahkemesi’nin kararıyla birlikte Bahar Hastanesi’nde SGK’lı hastalara yeniden provizyon alınamamaya başlandı. SGK’lı hastalar sözkonusu hastaneden yararlanamayacak. Ancak özel bir hasta gibi muayene olabilecekler.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik (SGK) Bakanı Süleyman Soylu’nun talimatı ile Bursa’da paralel yapıyla ilgili olduğu öne sürülen Bahar, Rentıp, Rentıp Diyaliz ve Gemlik RDS’nin sözleşmeleri yenilenmemişti.

SGK Bursa il Müdürlüğü’nün internet sayfasında konuyla ilgili şu açıklama yapılmıştı:

“Kurum İle “Sosyal Güvenlik Kurumu/Vakıf Üniversiteleri Sağlık Hizmetleri Protokolü” imzalamak isteyen vakıf üniversitelerinin dikkatine (Genel Sağlık Sigortası Genel Müdürlüğü) -Sosyal Güvenlik Kurumu Özel Sağlık Hizmeti Sunucularından Sağlık Hizmeti Satın Alım Sözleşmesi (Genel Sağlık Sigortası Genel Müdürlüğü) duyurular çerçevesinde 31 Aralık 2015 tarihi mesai bitimine kadar kurumumuzla sözleşme ve protokol imzalamayan hastane ve özel sağlık hizmet sunucularının MEDULA Sistemi üzerinden yeni giriş yapmaları 01 Ocak 2016 tarihi itibariyle mümkün olmayacaktır. 01 Ocak 2016’dan önce belirtilen hastane veya özel sağlık hizmet sunucularına başvuran, buralarda tedavi gören (yatarak veya ayakta) Genel Sağlık Sigortası kapsamındaki vatandaşlarımızın Sağlık Uygulama Tebliği (SUT) kapsamındaki ödemeleri kurumumuzca karşılanacak olup, vatandaşlarımız ile söz konusu hastane ve kuruluşlar mağdur edilmeyecektir. Kamuoyuna saygı ile duyurulur”

Ancak sözleşmesi yenilenmeyen Bahar Hastanesi, konuyu yargıya taşımış ve mahkemeden sözkonusu işlemle ilgili yürütmeyi durdurma kararı almıştı. Bu kararla birlikte Bahar hastanesi yeniden SGK’lı hastaları kabul etmeye başlamıştı. Hastane, vatandaşlara mesaj göndererek SGK sözleşmesinin yenilendiğini de duyurmuştu. Ancak SGK’nın sözleşmeyi yenilemediği, yürütmeyi durdurma kararı sebebiyle SGK’lı hastalara bakıldığı öğrenilmişti. 1. İdare Mahkemesi kararıyla Bahar Hastanesi’nde SGK’lı hastalara yeniden bakılamamaya başlandı.

CHP Sağlık Komisyonu üyesi Bursa Milletvekili Dr. Ceyhun İrgil, ülke genelinde 21 hastanenin SGK ile anlaşmasının iptal edilmesine tepki göstermişti.