Bursa'da lodos çok sayıda vatandaşı zehirledi!

Bursa'da dün gece başlayan ve saatteki hızı 60 kilometreyi bulan şiddetli lodos hayatı olumsuz etkilemeye devam ediyor. Çok sayıda Bursalı lodos sebebiyle zehirlenerek hastanelik oldu!

Lodos sebebiyle karbonmonoksit gazından zehirlenen çok sayıda insan hastaneye kaldırıldı.
Tabelaları uçurup ağaçları kıran lodosta, vatandaşlar yürümekte zorlandı.
Sabah işlerine gitmek için evinden çıkan insanlar, lodosun etkisiyle zaman zaman durmak yada yol kenarındaki direklere tutunmak zorunda kaldı.
Şehrin bir çok yerinde tabelalar uçtu, ağaçların dalları kırıldı, çöp bidonları devrildi. Bazı bölgelerde ise elektrik direklerinin zarar görmesi sonucu elektrik kesintileri yaşandı. İtfaiye ve UEDAŞ ekipleri vatandaşlardan gelen ihbarlara yetişmeye çalıştı.
Lodosun tahribatlarına alışık olduklarını söyleyen Bursalılar, herhangi bir olumsuzluk yaşanmaması için yetkililerin daha fazla önlem almasını istedi.
Meteoroloji yetkililerinden alınan bilgiye göre, saatteki hızı zaman zaman 60 kilometreyi bulan lodos, bugün ve yarın aralıklarla devam edecek. Öğleden sonra sağanak yağmur bekleniyor. Kent merkezindeki hava sıcaklığının ise 17 derece ölçüldüğü bildirildi.

Bursa’da 3 gün önce başlayan lodos, aralıklarla şiddetleniyor. Gece saatlerinde tekrar etkisini artıran lodos bu sabah saatlerinde de yağmurla birlikte devam etti. Fırtınanın etkisiyle gece saatlerinde merkez Yıldırım ilçesinde bir trafik lambası devrildi. Trafik lambasının devrildiği esnada yolun boş olması bir facianın önüne geçti. Ayrıca merkez Osmangazi ilçesindeki bir dil kursunun da tabelası 3. kattan aşağı düştü. İlk önce bir arabanın üstüne düşen tabela daha sonra yolu kapattı. Olay sırasında şans eseri yoldan kimsenin geçmemesi de olası can kaybını önledi. Öte yandan, arabaların bile savrulduğu şiddetli fırtına bisiklet ve motosiklet kullanan vatandaşlara da zor anlar yaşattı.