Bursa'da evi yanan kadın yardım bekliyor

Bursa'da, evinin bahçesinde balık kızartırken tencereden sıçrayan yağın alev alması sonucu kiracı olarak kaldığı ev yanan 55 yaşındaki Aynur Koç kendisine yardım eli uzatılmasını istedi.

Merkez Yıldırım ilçesi Şirinevler Mahallesi 2’nci Şan Sokak’ta oturan serbest meslek sahibi Aynur Koç, kiracı olarak oturduğu evin bahçesindeki yazlık çadırda balık kızartmak istedi. Tavadan sıçrayan yağlar alev alınca yangın çadıra, daha sonra eve sıçradı. Yangın ile birlikte paniğe kapılan Koç yangının büyüdüğünü görünce itfaiye ekiplerine haber verdi. Sevk edilen itfaiye ekipleri yangına müdahale etti. Ancak, iki katlı evin içindeki eşyalar tamamen yanarak kullanılamaz hale geldi. Kiracı olarak kaldığı evi tamir edemeyen Koç annesinin yanında oturmaya başladı. Daha önce bir şirketi olduğunu belirten ancak, işleri iyi gitmediği için şirketi kapatmak zorunda kalan Koç, yangında 100 bin liralık eşyasının yandığını ve çaresiz kaldığını söyledi.Koç, şöyle dedi:
“Eşim yıllar önce vefat etti. Ben de bir yakınımı evinde kiracı olarak kalıyordum. Bir oğlum var oda İstanbul’da. Evimin bahçesinde yazlık bir çadır vardı. Orada balık kızartırken yağlar aniden alev aldı. Çadır eve yakın olduğu için eve sıçradı. Evdeki mobilyalar yanmaya başlayınca yangın büyüdü.”
Yangından sonra maddi olarak sıkıntı çektiğini belirten Koç, kendisine yardım eli uzatılmasını istedi.