Bursa'da elektrik kesintileri tepki çekiyor!

Bursa'nın Osmangazi ilçesi Alemdar Mahallesi'nde meydana gelen elektrik kesintileri vatandaşların tepkilerine neden oluyor.

Bursa’da tüketiciler, elektrik, doğalgaz ve benzinde indirim talebiyle yürüdüBursa‘nın Osmangazi İlçesi Alemdar Mahallesi‘nde yaşanan elektrik kesintileri, vatandaşları mağdur etti.

Mahalle sakinleri bölgede sürekli elektrik kesintilerinin meydana geldiğini bildirerek, yetkililerden soruna bir çözüm bulmasını istediklerini ifade ediyor.

Yaşanan kesintilerden elektronik cihazlar da olumsuz etkilenirken bazı vatandaşlar beyaz eşyalarının kullanılamaz hale gelmesinden yakındı.

Mahalle sakinlerinden Recep Güler, Bursada Bugün’e yaptığı açıklamada şunları kaydetti: “Osmangazi ilçesi Alemdar Mahallesi’nde oturuyorum. Yıl içinde mahallede sürekli elektrik kesintileri oluyor. Daha önceden, trafo eski ve kaldırmıyor deniyordu. Mahalledeki direkler ve trafo yenilendi. Ancak, elektrik kesintileri halen devam etmekte. Özellikle pazar günleri elektrik kesintileri oluyor. 07.02.2016 tarihinde sabah elektrik kesintisi ile uyandık, 186’yı aradım planlı bakım olduğunu 15:30’a kadar elektrik veremeyeceklerini söylediler. Ancak aradan yarım saat geçmeden elektrikler geldi. Bu elektrik kesintilerinin kış gününde yapılıyor olması, özellikle planlı bakımların kış ayında yapılıyor olması bizler için sıkıntı.”

Kesintilerin çocukları da olumsuz etkilediğini söyleyen Güler, “Evde yeni doğmuş bebeğimiz var, biz neyse bir şekilde idare edeceğiz fakat küçük bebeği nasıl sıcak tutacağız. Kesintiler yüzünden, evde mikrodalga fırınım bozuldu. Çalışma esnasında elektrik kesildiğinden, çamaşır makinesinin kartı yandı. Bu gece sabaha kadar yine elektrik yoktu.. Bıktık usandık artık sürekli elektrik kesintilerinden…” ifadelerini kullandı.