Bursa'da bir güzel haber daha

Bursa'da bir haftadır yoğun bakımda korona virüs tedavisi gören yaşlı adam, hastalığı yenip alkışlarla taburcu oldu. Tansiyon hastası da olan yaşlı adam, "Hakkınızı helal edin, çok emek verdiniz" diye konuştu.

Korona virüsle mücadelede Bursa Şehir Hastanesi'nden de güzel haberler geliyor.
Bir haftadır yoğun bakımda tedavi gören ve cihaza bağlanan Bursalı 52 yaşındaki tansiyon hastası sağlığına kavuşunca taburcu edildi. Doktor ve hemşirelerin alkışlarla uğurladığı yaşlı adam, "Profesöründen hemşiresine, temizlikçisine hepinize ayrı ayrı teşekkür ederim. Allah razı olsun. Hakkınızı helal edin çok emek verdiniz" dedi.
Doktoru ise bir haftadır yoğun bakımda tedavi gören hastası için, "Yoğun bakımda tedavisini tamamlayıp sağlıklı bir şekilde evine göndereceğiz" dedi.
Öte yandan Bursa Valiliği de "Bursa Şehir Hastanemizde Covid-19 teşhisi ile yoğun bakıma alınan hastamız, iyileşerek bugün taburcu olmuştur. Bu güzel haber hepimize umut olsun. Birlikte başaracağız" paylaşımı yaptı.


Umre dönüşü testleri pozitif çıkan çift, tedavi olup, evlerine döndü
Umreden döndükten sonra karantinaya alındıkları yurtta yapılan koronavirüs testlerinin pozitif çıkması üzerine hastanede tedaviye alınan Ali -Neziha Çobaner çifti, sağlıklarına kavuşup, Bursa'daki evlerine döndü.
Bursa'da yaşayan Ali Çobaner (67) ve Neziha Çobaner (65), geçen şubat ayında, 32 kişilik Orhangazi kafilesi ile umreye gitti. Çift, umre dönüşü ise Ankara Gölbaşı'ndaki bir yurda yerleştirilerek karantina altına alındı. Burada yapılan koronavirüs testleri pozitif çıkan çift, hastaneye yatırıldı. 20 gün süren tedaviyle sağlıklarına kavuşan çift, taburcu edildi.  2 çocuklu çift, Bursa'nın Orhangazi ilçesindeki evlerine döndü. Ali ve Neziha Çobaner, 14 gün süre daha evlerinde karantina altında kalacak. Çobaner çifti, Türkiye'ye geldikten sonra Ankara'da devlet tarafından son derece iyi ağırlandıklarını belirterek, "Özellikle sağlık sorunlarımızla bire bir yakından ilgilenen, bizlerin sağlığına kavuşması için çaba gösteren tüm doktorlarımıza da teşekkür ediyoruz" dediler.