Bursa'da 38 ton atık pil toplandı

Bursa Osmangazi Belediyesi, 2008 yılından bu yana düzenlediği çeşitli kampanya ve yarışmalar ile 38 bin 486 kilogram atık pil topladı.

Osmangazi Belediyesi, 25569 sayılı Atık Piller ve Akümülatörlerin Kontrolü Yönetmeliği gereği atık pillerin ve bataryaların çöpe açılmasını önlüyor. Osmangazi Belediyesi tarafından ilçe sınırları içerisindeki muhtelif noktalara 1189 atık pil kutusu dağıtıldı. 8 yıldır atık pillerin toplanması için düzenlenen kampanyalar ve yarışmalarla 38 bin 486 kilogram atık pil toplanarak bertaraf edildi.
Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, “Belediyemiz tarafından her yıl Bursagenelindeki okulları kapsayan “Ödüllü Atık Pil Toplama Yarışması” düzenleniyor. Yarışmaya katılarak her yıl binlerce atık pil toplayan öğrenciler ve dereceye giren okullar çeşitli hediyeler ödüllendiriliyor. Piller çöpe atıldığı zaman yapılarındaki tehlikeli kimyevi maddeler açığa çıkarak toprağa ve yer altı sularına karışmakta. Besin zinciri yoluyla insan vücuduna ulaşan cıva, kurşun ve kadmiyum gibi metaller kanser, böbrek, karaciğer hastalıklarına sebebiyet veriyor” dedi.