Bursa beyaza büründü!

Bursa'da öğle saatlerinde aniden bastıran kar yağışı vatandaşları hazırlıksız yakaladı.

Bursa’da iki gündür hüküm süren dondurucu soğukların ardından bugün öğle saatlerinden itibaren kar yağışı başladı.Kar ilk Nilüfer ilçesinde etkili olurken, şehir merkezi de beyazlara büründü. Aniden bastıran kar kartpostallık manzaralar oluşturdu.Bazı vatandaşlar ise karın keyfini kar altında yürüyerek çıkarttı.Meteorolojiden yapılan açıklamaya göre kar yağışı yarın da sürecek. Ancak yarınki kar yağışının hafif olması bekleniyor.Bugün ve yarın gece hava daha da soğuyacak. Vatandaşların don ve buzlanmaya karşı tedbirli olmaları istendi.

KAR TİMLERİ İŞ BAŞINDA

Bursa‘nın Yenişehir ilçesinde karla mücadele çalışmaları sürüyor.

Belediye Fen İşleri ekipleri, zorlu kış şartları altında vatandaşlara hizmet vermek için 7/24 çalışıyor. Belediye Başkanı Süleyman Çelik, “2 greyder ile Yenişehir’e bağlı 61 köyde çalışan ekiplerimiz kapanan köy yollarına anında müdahale ediyor. Zaman zaman kapanan köy yolları hakkında muhtarlarımızla sürekli irtibat halindeyiz. Arkadaşlarımız zorlu kış şartlarında halkımızı mağdur etmemek için çalışıyor. Ben bütün ekip arkadaşlarıma canla başla mücadele ettikleri için teşekkür ediyorum” diye konuştu.Çelik, şu an kapalı köy yolu olmadığını söyledi.

YALOVA-BURSA KARAYOLU KARA TESLİM

Yalova-Bursa kara yolu Süpürgelik mevkisinde yoğun kar yağışı nedeniyle kar küreme ve tuzlama çalışmaları yapıldığı bildirildi.

Alınan bilgiye göre, Yalova’da kar yağışı yaşamı olumsuz şekilde etkiliyor. Kent merkezinde de kar yağışı etkili oldu. Karayolları 14. Bölge Müdürlüğü, 147. Şube Şefliği ekipleri ise Yalova-Bursa kara yolunun trafiğe açık kalması için çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

Bölgede 24 saat esasına göre ekipte 40 personel, 2 greyder, 2 kepçe, 6 bıçaklı kar mücadele kamyonu çalışma yürütüyor.