BUMİAD'ta 29 Ekim coşkusu

Bursa Mühendis ve Mimar İş İnsanları Derneği'nin (BUMİAD), geleneksel hale getirdiği 'Cumhuriyet Ödülleri' sahiplerini buldu. BUMİAD 2021 Cumhuriyet Ödülleri, Prof. Dr. Aziz Sancar, Prof. Dr. Ersan Şen ve Nurten Ceyhan'a layık görüldü.

BUMİAD 2021 Cumhuriyet Ödülleri ve Balosuna; CHP Bursa Milletvekili Erkan Aydın, Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem, Eski Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Erdem Saker, UİB Genel Sekreteri Mümin Karacakayalılar, BTÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Beyhan Bayhan, BUMİAD Kurucu Başkanı İlker Özaslan, BUMİAD Danışma Kurulu Başkanı M. Orhan Efe, BUMİAD Yönetim Kurulu Başkanı Şaban Bozdemir başta olmak üzere sivil toplum kuruluşu başkanları ile yöneticileri katıldı.

"Cumhuriyet bizlere bırakılan en büyük mirastır"

Gecede konuşan BUMİAD Yönetim Kurulu Başkanı Şaban Bozdemir, "Cumhuriyet, bizlere bırakılan en büyük mirastır. 1923'den bu yana cumhuriyet; kişilerin, ailenin veya bir zümrenin ya da belli bir sınıfın eline bırakmadan ülkemize büyük katkılar sağlayarak Türk toplumunun millet olma bilincinde uzlaştırarak bireyleri vatandaş konumuna yükseltmiştir. Son yıllarda milli bayramlarımızın kutlama törenlerine muhtelif sebepler ile az sayıda katılma durumu ortaya çıkmıştır. Bu durum ister istemez BUMİAD olarak duygu ve heyecan yoğunluğu ile cumhuriyetimize sahip çıkma noktasında kararlı bir davranış sergilememize neden olmuştur. Bu vesile ile 2017'den itibaren geleneksel hale gelen cumhuriyet ödülü programlarımızı düzenlemeye devam ediyoruz" diye konuştu.

Bozdemir sözlerini şöyle noktaladı: "12. yaşını kutlayan, her türlü düşünceye ve siyasi yelpazeye eşit mesafede olan BUMİAD, tarafsız, şeffaf ve paylaşımcıdır. Tek taraf olduğu nokta vardır; Ülkemizin birlik ve beraberliği bölünmezliği, ay yıldızlı bayrağımızın sonsuza dek tüm vatanda dalgalanması. Yurtta sulh cihanda sulh ilkesi ile Mustafa Kemal Atatürk'ün emaneti cumhuriyeti kanımızın son damlasına kadar savunacağız."

Konuşma sonrası BUMİAD'a yeni üye olanlara da rozetleri takıldı.

3 değerli isme ödül

Konuşma ve rozet töreninin ardından 2021 Cumhuriyet Ödülleri'ne geçildi. 2015 yılında Nobel Kimya Ödülü alan bilim insanı Prof. Dr. Aziz Sancar'ın ABD'de olması nedeniyle ödülü onun adına yakın dostu gazeteci yazar Orhan Bursalı'ya takdim edildi. Onunla birlikte Hukukçu Prof. Dr. Ersan Şen'e ve Köy Enstitüleri öğretmeni 96 yaşındaki Nurten Ceyhan'a da ödülleri verildi. Nurten Ceyhan'a, Eski Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Erdem Saker, Prof. Dr. Ersan Şen'e, 

Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem, Prof. Dr. Aziz Sancar'ın adına ödül alan Orhan Bursalı'ya da CHP Bursa Milletvekili Erkan Aydın tarafından ödülleri takdim edildi. Ödüller sonrasında cumhuriyet pastası hep birlikte büyük bir coşku ile kesildi.

Ödül töreninin ardından konuklar, canlı performanslar ile eğlendi. MSC Dans Grubu, Lima Orkestrası, Alba Orkestrası, Bando Bursa, keman sanatçısı Pınar Üstüntanır ve kanun sanatçısı Savaş Özkök, performanslarıyla konuklara renkli bir gece yaşattı.

bursa mühendis ve mimar i̇ş i̇nsanları derneği bumi̇ad cumhuriyet ödülleri 29 ekim cumhuriyet bayramı