BTÜ yerleşkeleri öğrencilerle şenlendi

Dünyayı sarsan Kovid - 19 salgını nedeni ile 1,5 yıldır (3 akademik yarıyıl) uzaktan eğitim veren BTÜ, öğrencilerini yeniden kampüslerinde ağırlıyor. Üniversite yönetiminin aldığı kararın ardından yüz yüze eğitimin başlaması ile öğrenciler üniversitelerine kavuştu. Bu kavuşma ile BTÜ yerleşkeleri de şenlendi. Kampüslerde "yeni normal" ile yaşayacak olmalarına rağmen, BTÜ'lü akademisyen ve öğrenciler büyük heyecanla bekledikleri akademik yılı kampüste geçirecekleri için büyük sevinç içerisinde oldukları görüldü.

BTÜ'de yüz yüze derslerin başlaması ile birlikte yerleşkelerde pandemi öncesine benzer haraketlilik olmasına rağmen "yeni normal" yemekhanelerden laboratuvarlara kadar her noktada kendini gösterdi. Salgın nedeni ile yerleşkelerdeki iş ve hizmet birimlerinde alınan önlemler öğrencileri ve akademisyenleri memnun etti.

Öğrenci Kulüpleri Kendilerini Tanıttılar

Yüzü yüze eğitimin başlaması BTÜ Öğrenci Kulüpleri'nin aktivitelerinin artmasına da neden oldu. Öğrenci kulüpleri, öğrencilerin yüz yüze eğitime başladıkları ilk gün yerleşkelerde çeşitli etkinlikler düzenleyerek bir yandan onlara "hoş geldiniz" derken, diğer yandan da kulüplerini tanıtma fırsatı buldu.

BTÜ'lü Yabancı Uyruklu Öğrenciler de Kampüste

Küresel pandeminin en çok etkilediği kesimlerden biri olan yabancı uyruklu öğrenciler de yüz yüze eğitimin başlaması ile birlikte yerleşkelere gelerek yüz yüze eğitim coşkusunu yaşadılar. BTÜ'de lisans ve lisansüstü öğrenim gören yaklaşık 750 yabancı uyruklu öğrenci, derslerin ilk gününde dersliklerdeki yerlerini aldılar.

Kampüste Aşı Uygulaması

BTÜ kampüslerinde öğrencilere ve akademisyenlere yönelik aşı stantları kuruldu. Yıldırım İlçe Sağlık Müdürlüğü desteği ile kurulan stantlarda aşı uygulamasının yanı sıra Kovid - 19'un belirtileri, teşhis ve korunma yolları, stres yönetimi ve sağlık önlemleri konularında çeşitli bilgilendirmeler yapıldı.

Öğrencilerin Coşkusuna Rektör Prof. Dr. Karademir'de Ortak Oldu

Yüz yüze eğitimin ilk gününde Rektör Prof. Dr. Arif Karademir'de BTÜ'lü öğrencilerin coşkusuna ortak oldu. Prof. Dr. Karademir, öğrenci kulüplerinin üyeleri tarafından Mimar Sinan Yerleşkesinde oluşturulan tanıtım ve üye kayıt masalarını üniversite yönetimi ile birlikte ziyaret ederek öğrencilerle hasret giderdi. Öğrencilerle yakından ilgilenen Rektör Prof. Dr. Karademir, buradan aşı standına geçti. Aşı standını ziyaretinde kendisine Yıldırım İlçe Sağlık Müdürü Dr. Ferhat Ekinci de eşlik etti. Stant görevlilerinden aşılama çalışmaları hakkında bilgi alan Rektör Prof. Dr. Arif Karademir BTÜ'de Kovid - 19'la yapılan mücadele hakkında açıklamada bulundu. Prof. Dr. Karademir açıklamasında Kovid -19 ile mücadelede aşının önemin altını çizerek şunları söyledi: "Yükseköğretim Kurulu'nun (YÖK) verilerine göre genel olarak üniversitelerde öğretim üyelerinin yüzde 90'ı, öğrencilerin de yüzde 70'inin aşı olduğu görülüyor. Bu veriler ışığında değerlendirme yapıldığında üniversiteler genelinde hâlâ her üç öğrenciden birinin aşısız olduğu da ortaya çıkıyor. Bu durumun toplumsal bağışıklığın gelişmesine ve yüz yüze derslerin devamına engel teşkil edebilir düşüncesindeyiz. Bu nedenle aşı ve tedbirler yolu ile bertaraf edilebilecek her türlü olumsuzluğun önüne geçilebilmesine katkı amacıyla üniversitemizde personelimizin ve öğrencilerimizi aşı olmaları konusunda teşvik ediyoruz. Teşvik faaliyetlerinin yanı sıra Yıldırım İlçe Sağlık Müdürlüğü'nün katkıları ile Mimar Sinan Yerleşkemizde dileyen öğrencimizin ve çalışanımızın aşı olabilecekleri ortamı da sağladık" dedi. Kampüste aşı uygulaması konusunda BTÜ'ye destek veren Yıldırım İlçe Sağlık Müdürü Dr. Ferhat Ekinci'ye teşekkür etti. Konuşmasında özellikle öğrencilere çağrıda bulunan Prof. Dr. Karademir "Kovid-19 pandemisi ile savaşının en önemli silahı aşı, toplum sağlığımız için lütfen aşınızı olun. Bu sayede hastalığın etkisinden hem siz, hem de sizinle aynı sınıfı ve ya ortamı paylaşan arkadaşlarınız kurtulsunlar" sözleriyle seslenerek öğrencilere aşı olmalarını önerdi.

Stantta aşı olan öğrencilerle geçmiş olsun dileklerini sunan Rektör Prof. Dr. Arif Karademir, kendi sağlıkları ile birlikte toplum sağlığı konusundaki duyarlılıkları nedeniyle de öğrencilere teşekkür etti.

bursa teknik üniversitesi eğitim öğretim öğrenci