BTSO MESYEB nitelikli insan kaynağına güç katıyor

Mesleki yeterlilik konusunda Türkiye'nin en kapsamlı sınav ve belgelendirme kuruluşu olan BTSO MESYEB, 10 sektörde 84 farklı meslek dalında mesleki yeterlilik sınav ve belgelendirme hizmeti sunuyor.

Bursa iş dünyasına yönelik üretim, sanayi, istihdam ve ihracata dönük projelerin merkezi Bursa Ticaret ve Sanayi Odası'nın (BTSO) 2014 yılında Bursa'ya kazandırdığı MESYEB'de çalışmalar devam ediyor. Mesleki yeterlilik sistemi konusunda Türkiye'deki oda ve borsalara model olan BTSO MESYEB, sadece Bursa'da değil, Türkiye'nin dört bir yanında sınav ve belgelendirme hizmeti veriyor. İş dünyasının talepleri doğrultusunda farklı sektörlerde ve mesleklerde faaliyet gösteren MESYEB, yetkili olduğu mesleklerin sayısını artırdı.

65 BİN ÇALIŞAN BELGELENDİRİLDİ

Otomotiv, metal, inşaat, enerji, tekstil, asansör, kimya-plastik, lojistik, elektrik-elektronik ve kişisel hizmetler sektörlerinde toplam 84 meslekteki sınav ve belgelendirme yetkisine sahip BTSO MESYEB, 2016 yılının Mayıs ayından bugüne yaklaşık 65 binden fazla çalışanı belgelendirdi.


ASANSÖR TEST MERKEZİ YURT DIŞINA BAĞIMLILIĞI AZALTIYOR

Türkiye'de ilk defa hayata geçirilen asansör güvenlik aksamlarının en güvenilir şekilde test edildiği 'Asansör Güvenlik Ekipmanları Test ve Geliştirme Merkezi' de BTSO MESYEB bünyesinde yer alıyor.  Asansör sektörünün test ve muayene hizmetlerinde yurt dışına olan bağımlılığı azaltma hedefiyle Bursa'ya kazandırılan test merkezi için Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile 2019 Temmuz ayında protokol gerçekleşti. Test merkezi ile asansör alanında yurt dışında yapılan testlerin 3'te 1'i maliyetle Türkiye'de daha kapsamlı ve nitelikli bir şekilde gerçekleştirilmesi hedefleniyor. Test ve muayene merkezinde asansör güvenlik aksamlarından fren sistemi, hız regülatörü, tampon, raylar ve asansör motorları ayrı ayrı test edilebiliyor.

BTSO MESYEB'in çalışmaları ve hizmet verdiği alanlara ilişkin detaylı bilgilere btsomesyeb.com.tr uzantılı internet sitesinden de ulaşılabiliyor.

bursa ticaret ve sanayi odası btso mesyeb nitelikli i̇nsan kaynağı