Başkan Aktaş'tan BUSMEK Üniversiteye Hazırlık Kursu'na ziyaret

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen, Bursa Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Meslek Eğitimi Kursları (BUSMEK) Üniversiteye Hazırlık Kurslarında, yüz yüze ve online olmak üzere bin 500'e yakın genç, üniversite sınavına hazırlanıyor. BUSMEK Hürriyet Kurs Merkezi'ni ziyaret eden Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, sınava hazırlanan gençlere başarılar diledi.

Bursa Büyükşehir Belediyesi, 4 merkezde yüz yüze ve ayrıca dijital platformda da uzaktan olmak üzere bin 500'e yakın öğrenciyi üniversiteye hazırlıyor. Hürriyet Sınava Hazırlık Merkezi'nde 400, Naim Süleymanoğlu Hazırlık Merkezi'nde 100, Vakıf Hazırlık Merkezi'nde 100 ve Orhangazi Hazırlık Merkezi'nde de 100 öğrenci yüz yüze eğitim alırken, online eğitim imkanlarından yararlananlarla birlikte BUSMEK'in üniversite hazırlık kurslarından yararlananların sayısı bin 500'ü buluyor.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, üniversite sınavına BUSMEK Hürriyet Kurs Merkezi'nde hazırlanan gençleri ziyaret etti. Şehrin farklı noktalarında gençleri kültürel, sportif ve sanatsal etkinliklerle buluştururken, eğitime de büyük önem verdiklerini ifade eden Aktaş, "Öğrencilerimiz uzman kadromuz, YKS destek kitaplarımız, eğitime uygun donanıma sahip sınıf koşullarımız ve rehberlik anlayışımız ile üniversite yoluna hazırlanıyor. Her branştan konu anlatımı içeren destek videolarımızın yanı sıra canlı derslerle konu anlatımı yapılıyor. Dijital platformumuz üzerinden etüt, deneme sınavı ve video çözümlü soru desteği ile kitap kaynak desteği veriyoruz. Ayrıca sınava hazırlık merkezlerinde deneme sınavına girmek isteyen dijital öğrencilerimize de destekte bulunuyoruz. Yaklaşık olarak 300 bin soru ve çözüm videoları, bin saati aşan konu anlatım videoları ve en çok tercih edilen popüler yayınları dijital ortamda öğrencilerimize açıyoruz. Öğrencimizi uzman rehber ve branş öğretmenlerimizle, hem akademik hem de psikolojik açıdan elimizden gelen en iyi şekilde sınava hazırlıyoruz. Onların sınava hazırlık sürecine katkımız oluyorsa ne mutlu bize" diye konuştu.