Başkan Aktaş, İstanbul İnsan Kaynakları Forumu'nda konuştu
Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi tarafından "Yeni yüzyılın yetenek merkezi" teması ile İstanbul Kongre Merkezi'nde düzenlenen 'İstanbul İnsan Kaynakları Forumu'nda Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş konuşma yaptı.
Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi tarafından "Yeni yüzyılın yetenek merkezi (Talent hub of the new century)" teması ile İstanbul Kongre Merkezi'nde düzenlenen "İstanbul İnsan Kaynakları Forumu (İstanbul HR Forum)" İstanbul Kongre Merkezi'nde ikinci gününde devam ediyor.
Newyork Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Richie Karaburun'un yönettiği "Marka Şehirler İçin Yerel Yönetimler Çalıştayı"na Newyork Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Anna Tavis ve Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş katılarak konuşma yaptı.
"Bursa tarihi boyunca göçlerle şekillenen bir şehir olmuştur"
Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş da Marka Şehirler İçin Yerel Yönetimler Çalıştayı'nda kentin insan kaynağı açısından bereketli bir şehir olduğunu dile getirdi.
Tarihi mirası yoğun şehirlerin hikayelerinin yüzlerce, binlerce yıl ötesine dayandığını aktaran Aktaş, Bursa'nın 8 bin 500 yıllık mazisi bulunduğunu hatırlattı.
Müslümanların ilk kez Abbasiler, Türklerin ise ilk kez Selçuklular döneminde Bursa bölgesine geldiğini anlatan Aktaş, Osmanlı'da 1450'li yıllara kadar önemli eserlerin birçoğunun Bursa'da hayat bulduğunu ifade etti.
Bursa'nın farklı medeniyetlere ev sahipliği yaptığını anımsatan Aktaş, şöyle konuştu:
"Bursa tarihi boyunca göçlerle şekillenen bir şehir olmuştur. Göç önemlidir. Doğru yönetilirse her zaman şehri geliştirir. Göçle alakalı korumacı mantık vardır, karşı gelme gibi. Ben asla buna katılmıyorum ama doğru yönetilmesi gerektiğini de bir kez daha ifade etmek istiyorum. Yani Bursa kendisine gelen herkese kucak açmış, tabii ki şehrimiz de bir göçmen şehri oldu. Özellikle Balkan göçleri başta olmak üzere, devamında Kafkas göçleri ama Anadolu'nun her şehrinden, 80 ilinden de göç almış bir şehirdir."
Forum bugün akşam saatlerinde yapılacak toplantı ile sona erecek.