Bakanlık'tan Teleferik bakımı açıklaması!

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, CHP Genel Başkan Yardımcısı Deniz Yavuzyılmaz'ın Antalya Konyaaltı'nda meydana gelen teleferik direği devrilmesiyle ilgili iddialarına sosyal medya üzerinden yanıt verdi.

 

Bakanlık tarafından yapılan açıklamada, Yavuzyılmaz'ın iddialarının gerçeği yansıtmadığı belirtildi. Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin teleferik bakımlarını yaptırdığı şirketin Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından onaylanmadığı ve sertifikalandırılmadığı ifade edildi.

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı sosyal medyadan yaptığı paylaşımda şu ifadelere yer verdi;

"CHP Genel Başkan Yardımcısı Sayın Deniz Yavuzyılmaz tarafından Antalya Konyaaltı'nda teleferik hattını taşıyan direklerden birinin devrilmesi hadisesine ilişkin yapılan açıklamada, "Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin teleferiğin bakımlarını Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından onaylanmış ve sertifikalandırılmış bir şirkete yaptırdığı" ifade edilmiştir. Bahse konu şirketin Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından teleferiğin bakımını yapmak üzere onaylanması veya sertifikalandırılması söz konusu değildir. Sayın Yavuzyılmaz'ın ifadeleri gerçeği yansıtmamaktadır".