Bakan Soylu'dan önemli açıklamalar

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, AFAD Başkanlığı'nda Mülki İdare Amirlerine Yönelik Afet Yönetimi ve Eğitimi Kapanış Programı'nda açıklamalarda bulundu.

İçişleri Bakanı Soylu, Tunceli'nin Mercan Dağları bölgesinde 1060 personelin katılımıyla bu sabah itibarıyla Eren Kış-6 Operasyonu'nun başlatıldığını bildirdi.

İşte Bakan Soylu'nun açıklamalarından satır başları:

Milletimizin emin bir şekilde hayatını devam ettirmesini sağlamak için gece gündüz mücadele eden dağlarda, kırsalda terörist peşinde koşan kıymetli güvenlik güçlerimiz, jandarmamız bu sabah itibariyle Eren-6 Operasyonu'na 1060 personelle başlamıştır. Tunceli'de Mercan Dağları bölgesinde gerçekleştirilen operasyonla ilgili arkadaşlarımız detayları paylaşacaklardır. Bu operasyonda 6 kadın astsubayımız da görev almaktadır.

Daha önce hiç tecrübe etmediğimiz bir salgını yönettik.

Acil toplanma alanının sorumluluğu jandarmadadır.

Pandemi şartlarına rağmen mutlaka vatandaşlarımıza ulaşacağız dedik. 44 bin 68 muhtarımızla birebir eğitim yaptık.

Bir devletin duymak istemediği tek söz 'Nerede bu devlet sözüdür'. Eğer biz vatandaşa onların karşılaştığı zorluklarda yanında olduğumuzu hissettiremezsek, hatta hastanede hatta enkazın orada onlar için mücadele edeceğimiz duygusunu vermezsek devlet olma gereğini yerine getiremiyoruz demektir.

Türkiye afet yönetiminde çok ciddi bir fiziki yönetim kullanmaktadır. Bir yanda AFAD'ın imkanları var, diğer yandan jandarmanın, sahil güvenliğin imkanlarından yararlanıyoruz.

Şu ana eğitimini tamamlayan arkadaşlarımızın selde ve yangındaki faydalarına bizzat şahit oldum. Giresun'dan Rize'ye kadar... Yangın afetlerinden Kastamonu, Bartın'a kadar takdir edebileceğimiz bir mücadele ortaya koydular.

Her karşı karşıya kaldığımız bir afet sonrası, bir takip sistemi vardır. Kendi listemizi hazırlıyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımıza da değerlendirmelerimizi de yaptık, yapıyoruz. Diğer önemli altyapılarla entegre ederek daha yüksek bir verimlilik sergiliyoruz. Bunları gelişigüzel kararlarla yapmıyoruz. Afet öncesi risk, afet sırası, afet sonrasında yapılacaklar...

İstanbul'un risk planı yıl sonuna kadar hazır olacak.

Türkiye afet bölgesidir, unuttuğumuz andan itibaren afet kendini hatırlatır ve maliyeti yüksek olur. Kurgulanan sistemi çalıştırmak size bağlıdır. Sizlerden beklentilerimiz var, mesela hasar tespit raporunun başkanlığımıza verilmesi. Mümkün olan en kısa sürede tüm işlerin tamamlanması. Vatandaşı yormayacağız, vatandaş bizim peşimizden koşmayacak, biz koşacağız.