Bakan Özer'den Bursa'da önemli açıklamalar

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, 9'ncusu düzenlenen Science Expo Bursa Bilim Festivali'nin açılış törenine katıldı. Özer, Bursa'nın kendisi için ayrı bir öneme sahip olduğunu belirterek eğitim alanındaki yatırımları doğru değerlendirdiğini belirtti.


Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Science Expo Bursa Bilim Festivali'nin açılış törenine katıldı.

Türk Hava Yolları'nın (THY) sponsorluğu, Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı'nın (BEBKA) desteğiyle bu yıl 9'uncusu düzenlenen Science Expo Bursa Bilim Festivali'nin açılış töreni Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer'in katılımıyla TÜYAP Bursa Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi'nde yapıldı.

Açılış törenine Bursa Valisi Yakup Canbolat, Bursa AK Parti Bursa İl Davut Gürkan, AK Parti Bursa Milletvekili Mustafa Esgin de katıldı. 

Bursa Valisi Yakup Canbolat'ın açılış töreniyle ilgili konuşmasından ifadeler şöyle: 

"Sayın Bakanımız, Bursa'ya 1.7 Milyar Lira destek verdiğini açıkladı. Bursa'da öğrencilerimize kalite bir eğitim sunuyor, sunmaya da devam ediyoruz. İl olarak gerek Teknofest gerek TÜBİTAK gibi gerekse bugün açılışı gerçekleşen Bilim Festivali gibi projelerle ilimizin farkı ortaya koyulmuştur. İş dünyamızın eğitime inovatik yön vererek gelişmesinde katkı sağlamaktaysa devam ediyor. Bugün de Bilim Festivali'mizin 9'ncusunu yapmaktan şeref duyuyoruz. Bugüne kadar yaklaşık 1 milyon 200 bin kişinin ziyaret ettiği Bilim Şenliği' bu yıl uzay ve bilim meraklılarını ağırlayacaktır. Festivalimizin hayırlara vesile olmasını temenni ediyor, katılımlarından dolayı Sayın Bakanımız Mahmut Özer'e saygılarımı sunuyorum."


 
Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer 9. Scıence Expo Uzay Havacılık Töreni'nde açıklamalarda bulundu.



Bakan Özer'in açıklamaları şu şekilde;

"Bursa benim şehrim medeniyetlerin başladığı şehir ve İstanbul'un büyüklerini yetiştirdiği bir şehir. Bursa'daki ziyaretlerinde hep yorgunluğumu anlatıyorum. Bursa'nın bir güzel özelliği de verilen yatırımları çok güzel değerlendiriyor.

Bugünde mevcut 2022'deki yatırımların 2.2 milyara çıkarıyoruz.

Bakanlık olarak en önem verdiğimiz konulardan bir tanesi okul ve öğrencilerimizin kendini geliştirebilme sıfır.

Bu sene 40 bin tane anasınıfını inşallah ilave yatırımlarla yeni projeler ve başarı hikayeleri ile her türlü desteği bakanlık olarak destek vereceğiz.Bir ülkenin en iyi sermayesi beşeri sermayesidir. En kıymetli kaynakları eğitimdir.

Eğitimi sağlam olan ülkenin sırtı yere gelmeyecektir. Son 20 yılda tüm yaşanan engeller kaldırıldı. Milli Eğitim Bakanlığı olarak da inşallah gelecekte çok güçlü bir Türkiye'yle karşılayacağız. Birlik ve beraberlik içerisinde olduğumuz zaman bizi durduracak hiçbir şey yok. Bu ülke çok kıymetli bir ülke, coğrafya çok kıymetli bir coğrafya. Bunun kıymetini de en iyi Bursalıların bilmesi gerekiyor. Etkinliğin hayırlara vesile olmasını diliyorum. İnşallah en kısa sürede tekrar Bursa'da buluşmak üzere hoşça kalın."