Bakan Koca'dan anne ve babalara maske uyarısı

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sosyal medya hesabından koronavirüsle mücadele kapsamında anne ve babalara maske uyarısında bulundu. Koca, öğrencilerin ağız ve burun kapalı olacak şekilde maske takmaları gerektiğini vurguladı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Şu anda çocuklarımız sınıflarında. Kural, ağız ve burun kapalı olacak şekilde maske takmalarını gerektiriyor. Altı yaşındaki evladımız dâhil. Anne babalar olarak düşünelim: Salgınla mücadelenin yükünü onlar bizimle bu kadar paylaşmışken, toplum neleri ihmal ediyor? İyi sabahlar.." ifadelerine yer verdi.

GÜNLÜK VAKA SAYISI HARİTASI

Günlük vaka sayının bir süredir 30 binin üzerinde seyrettiğini belirten Bakan Koca dün akşam yaptığı açıklamada, "Şartlar göz önünde bulundurulursa, daha da yükselmesi ihtimali var. Maskenin gerekli olduğu ortamları biliyoruz, maskeyi hayatımızdan çıkarmayalım. Sosyal mesafe kuralına dikkat edelim. Aşılarımızı mutlaka olalım." demişti

Bakan Koca diğer açıklamasında ise, "Erzurum'da ikinci doz aşı oranı %65'in üzerine çıktı. Sarı iller kategorisine giren Erzurum, oranı yükseltmeli. Aşı oranı arttıkça risk azalacak. Muş'ta ikinci doz aşı oranı %55'in üzerine çıktı. Turuncu iller kategorisine giren Muş, oranı yükseltmeli. Tek doz aşı koruma sağlamaz. İkinci doz aşımızı geç kalmadan yaptırmalıyız." ifadelerine yer vermişti.


 

sağlık bakanı fahrettin koca anne baba maske uyarı