Bakan Güler, Azerbaycanlı ve Gürcistanlı mevkidaşlarıyla bir araya geldi
Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, Azerbaycanlı mevkidaşı Orgeneral Zakir Hasanov ve Gürcistan Başbakan Yardımcısı ve Savunma Bakanı Irakli Chikovani ile Şuşa şehrinde bir araya geldi.
Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, Azerbaycanlı mevkidaşı Orgeneral Zakir Hasanov ve Gürcistan Başbakan Yardımcısı ve Savunma Bakanı Irakli Chikovani ile Şuşa şehrinde bir araya geldi.
Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, resmi temaslarda bulunmak üzere Azerbaycan'ın işgalden kurtardığı Şuşa şehrine geldi. Bakan Güler Şuşa'da, Azerbaycan Savunma Bakanı Orgeneral Zakir Hasanov ile ikili görüşme gerçekleştirdi. Azerbaycan Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre, Azerbaycan'ın kültür başkenti Şuşa'da gerçekleşen görüşmede, iki ülke arasındaki kardeşlik ve stratejik ittifak ilişkilerinin askeri de dahil her alanda dinamik bir şekilde geliştiği kaydedildi. Özellikle Azerbaycan ve Türkiye arasındaki askeri işbirliğinin kapsamının genişletilmesinin Cumhurbaşkanlarının sürekli kontrolü altında olduğu vurgulandı. Savunma Bakanları, Türkiye, Özbekistan ve Azerbaycan askeri personelinin katılımıyla gerçekleştirilen Birlik Gücü-2026 ortak askeri tatbikatının ve bu tür görüşmelerin önemini vurgulayarak, Türkiye-Azerbaycan ortaklığının gelecekte de başarıyla devam edeceğine olan güvenlerini dile getirdiler. İkili görüşmede, askeri, askeri-teknik ve askeri eğitim alanlarındaki iş birliği konularının yanı sıra bölgede bölgesel güvenlik ve sürdürülebilir barışın sağlanması yolları ele alındı.
Chikovani ile görüşme
Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, Şuşa şehrinde ayrıca Gürcistan Başbakan Yardımcısı ve Savunma Bakanı Irakli Chikovani ile ikili görüşme gerçekleştirdi.