Atatürk'ü hedef alan imama suç duyurusu

CHP Ayasofya'daki törende Atatürk'e yönelik ifadeleri nedeni ile imam Mustafa Demirkan hakkinda Atatürk'ün hatırasına alenen hakaretten suç duyurusunda bulunacak..

Memleket Partisi lideri Muharrem İnce'nin ardından bu kez CHP harekete geçti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da katıldığı Ayasofya Camii töreninde imam Mustafa Demirkan'ın "onlardan daha zalim, daha kafir kim olabilir ki" sözleri için CHP Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunacak.

Suç duyurusu Atatürk aleyhine işlenen suçlar kapsamında "Atatürk'ün hatırasına alenen hakaret" ten yapılacak.

CHP bununla da kalmayacak, imam Demirkan hakkında Diyanet İşleri Başkanlığı'na disiplin soruşturması başlatılması için şikayette bulunacak.

İmam Demirkan şu ifadeleri kullanmıştı:

"Bu ve bu gibi mabedlerin mabed olarak kalması için inşa edilmiştir. Öyle bir zaman geldiki bir asır gibi bir zaman içinde ezan ve namaz yasaklandı ve müze haline çevrildi. Bunlardan daha zalim ve kafir kim olabilir... yarabbi bir daha bu zihniyetin bu milletin başına gelmesini mukadder buyurma..."

MUHARREM İNCE: HESABINI VERECEK

Memleket Partisi lideri Muharrem İnce, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada Demirkıran hakkında dava açacaklarını duyurmuştu. İnce, şunları ifade etmişti: 

"Yüzyıllarca bu toprakları yurt edinmiş milletimizin bağımsızlığını, onurunu ve inancını yedi düvele karşı savunan Mustafa Kemal Atatürk'e "zalim ve kafir" diyen hadsiz hesabını verecek. Memleket Partisi olarak bu hadsize dava açacağız!"

chp ayasofya i̇mam mustafa demirkan suç duyurusu