Asgari ücret ne kadar olacak?

Asgari ücret zammı son dakika gelişmeleri gündemde yer alıyor. Milyonlarca kişi 2022 yılında asgari ücret tutarının ne kadar olacağı merakla bekle bekliyor. Yeni tutarın belirlenmesinde enflasyon rakamları etki olacak. Peki 2022'de asgari ücret ne kadar olacak, zam görüşmeleri ne zaman? İşte brüt-net asgari ücret tahminleri...

Asgari ücret zammı çalışanların araştırdığı konular arasında bulunuyor. Yılbaşına adım adım yaklaşırken asgari ücret zammı görüşmelerinin yapılacağı tarih beklenmeye başlandı. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Vedat Demiröz, asgari ücret ile ilgili açıklama yaptı. Peki asgari ücret ne kadar olacak 2022, yüzde kaç zam gelecek?

ASGARİ ÜCRET NE KADAR OLACAK?

Enflasyonun yıl sonunda yüzde 16,40 civarında olacağı öngörülüyor. Enflasyonun 5-6 puan üzerinde bir artış yapıldığında asgari ücret yüzde 22 civarında zam görmesi bekleniyor. Eğer bu olasılık gerçekleşirse 2022 yılında brüt asgari ücret 4.364,50 TL'ye net asgari ücret ise 3.447,50 liraya çıkması bekleniyor. Ancak tutarda değişiklik olabilir.

AK PARTİLİ DEMİRÖZ'DEN ASGARİ ÜCRET AÇIKLAMASI

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Vedat Demiröz, "Bu yıl şunu söyleyebilirim, asgari ücret geçinebilecek bir noktada yayınlanacak, ona getirilecek. Artık işverenlerimizin bugüne kadar 'Maliyetler yükseliyor' demesine rağmen bu gemide hepimiz varız, onlar da kazanacak ama çalışanlar da kazanacak. En azından insani bir şekilde yaşama seviyesine getireceğiz." dedi.

ak parti genel başkan yardımcısı vedat demiröz enflasyon ekonomi asgari ücret maaş