Aritmi Sağlık Grubu'ndan Dünya Emzirme Haftası etkinliği

Dünya Emzirme Haftası etkinlikleri kapsamında Özel Aritmi Osmangazi Hastanesi'nde çalışanlara anne sütünün önemi hakkında bilgilendirme sunumu yapıldı. Sunumun ardından konuşma yapan Aritmi Sağlık Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Op.Dr. Nuri Daştan, "Anne sütüne yönelik hassasiyetimizin hastanemizden topluma yayılması için elimizden gelen gayreti göstereceğiz." dedi.

Dünya Sağlık Örgütü tarafından alınan kararla 1992 yılından itibaren 1-7 Ekim tarihleri arasında kutlanan Dünya Emzirme Haftası etkinlikleri kapsamında, Aritmi Sağlık Grubu'na bağlı Özel Aritmi Osmangazi Hastanesi , çalışanlarına yönelik bilgilendirme sunumu yaptı. Sunumu gerçekleştiren Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Uzm. Dr. Hüseyin Tatar, "Dünya Sağlık Örgütü'nün yaptığı araştırmaya göre bebeklerin ilk 6 ay sadece anne sütü alması sağlanırsa 1 milyon 500 bin bebeğin ölümünün önüne geçilir. Bu çok önemli. Biz hastane olarak ana hedefimiz her kadına, her anne adayına şartlar ne olura olsun emzirme için gerekli olan profesyonel ve toplumsal desteği sağlamak annenin emzirme ile ilgili bilgilendirmelerini arttırmak, doğru alışkanlığı kazandırmak için elimizden geleni hastane olarak yapmaya çalışıyoruz." dedi.

"ANNE SÜTÜ ALAN BEBEĞİN BAĞIŞIKLIK SİSTEMİ DİĞERLERİNE GÖRE DAHA FAZLA"

Etkinlikte konuşan Özel Aritmi Osmangazi Hastanesi Mesul Müdürü Dr. Mustafa Koçak da, "Bu hafta Emzirme Haftası. Bu nedenle arkadaşlarımızın hazırladığı etkinlik var. Burada hem katılımcılara hem çalışma arkadaşlarımıza anne sütünün önemiyle ilgili bilgiler verilecek Güncel olması açısından bir pandemi yaşıyoruz. Bağışıklık çok önemli. Anne sütü alan bebeklerin bağışıklığı, mamalarla beslenen bebeklere göre çok yüksek olduğunu belirtmek isterim. Bu nedenle anne sütü geleceğimiz olan çocuklara verebileceğimiz en iyi besin maddesi." diye konuştu.

"ANNE SÜTÜNÜN ÖNEMİ YADSINAMAZ BİR GERÇEK"

Tüm dünyada emzirme haftasının kutlandığını ifade eden Aritmi Sağlık Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Op.Dr. Nuri Daştan, "Bu etkinliğe hastane olarak katılmak istedik Çünkü buna önem veriyoruz. Anne sütünün önemi hiçbir şekilde yadsınamaz bir gerçek. Bütün insanların temelinde anne sütünün önemi her zaman vurgulanmalı ve bu konuda gerekli bütün olanaklar yerine getirilmeli. Eğitimler, çalışmalar, anne eğitimleri, bebek emzirme eğitimleri. Bu konuda sağ olsunlar arkadaşımız Hüseyin beyin teferruatlı sunumuyla bilgilendik, bilgilendirmeye de devam edeceğiz. Bugün ki sunum personel ağırlıklı oldu. Daha sonra annelere de bir eğitim vereceğiz mutlaka. Anne sütüne yönelik hassasiyetimizin hastanemizden topluma yayılması için elimizden gelen gayreti göstereceğiz. Bu konu çok önemli. Anne sütüne çok önem veriyoruz." şeklinde konuştu.

Sunumun ardından Dr. Nuri Daşdan, Dr. Hüseyin Tatar'a plaket verdi.

 

aritmi sağlık grubu dünya emzirme haftası etkinlik