Aliağa Sanat Günleri, Ağustos ayına sanat ve coşku kattı

Aliağa Belediyesi tarafından düzenlenen 3. Aliağa Sanat Günleri, 1-30 Ağustos tarihleri arasında tiyatrodan konsere, çocuk gösterilerinden kortej yürüyüşüne kadar yüz binlerce sanatseveri ağırlayarak 30 Ağustos Zafer Bayramı coşkusuyla muhteşem bir finale imza attı.

Aliağa Belediyesi tarafından düzenlenen 3. Aliağa Sanat Günleri, 1-30 Ağustos tarihleri arasında tiyatrodan konsere, çocuk gösterilerinden kortej yürüyüşüne kadar yüz binlerce sanatseveri ağırlayarak 30 Ağustos Zafer Bayramı coşkusuyla muhteşem bir finale imza attı.

Aliağa Belediyesi tarafından bu yıl üçüncüsü gerçekleştirilen Aliağa Sanat Günleri, 1-30 Ağustos tarihleri arasında düzenlenen renkli etkinliklerle kente adeta bir ay boyunca sanat şöleni yaşattı. Tiyatro oyunları, çocuk gösterileri ve konserlerle sanat ile eğlenceyi bir araya getiren geleneksel organizasyon, 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın coşkusuyla unutulmaz bir finale sahne oldu.

Ulaş Bayam Sahnesi'nde yıldızlar geçidi

Sanat Günleri'nin tiyatro programı, Alper Kul'un Çok Tatlı Bi Hikaye isimli tek kişilik oyunuyla perdesini açtı. İlk haftada Alevli Günler oyunuyla tiyatroseverleri selamlayan program, ilerleyen günlerde Mutlu Aile Tablosu ve Kirli Sepeti oyunlarıyla devam etti. Yoğun ilgi gören Kirli Sepeti, seyircilerden gelen yoğun talep üzerine iki ayrı gösterimle sahnelendi. Tiyatro programının en dikkat çeken buluşması ise Karanlıkta Kumpas oyunu oldu. Ünlü oyuncu Şafak Sezer'in 20 yıllık aranın ardından tiyatro sahnesine geri döndüğü oyunun ilk gösterimi Aliağa'da gerçekleştirildi.

Minik izleyiciler için sanat dolu günler

Organizasyon kapsamında çocuklar da eğlenceli ve öğretici etkinliklerle buluştu. The Illusionist, Mahşer-i Cümbüş Çocuk ve Sihirli Kütüphane gibi gösteriler; minik izleyicileri tiyatro, illüzyon, müzik ve masalların renkli dünyasıyla buluşturdu. Aliağa Belediyesi Sanatevi (ASEV) Çocuk Tiyatrosu öğrencilerinin sahnelediği Hanegiller 2 Tadı Tuzu Kaçıklar oyunu çocuk ve ailelere keyifli anlar yaşatırken, çocuk programının son buluşması La La La Fontaine Müzikali oldu.

Müzik dünyasının güçlü isimleri Aliağa'da sahne aldı

Tiyatro gösterimlerinin yanı sıra Türkiye'nin sevilen sanatçıları da Aliağa'da müzikseverlerle buluştu. Aliağa Sanat Günleri Yaz Konserleri çerçevesinde Buray, Ebru Yaşar ve Göksel, en popüler şarkılarını Aliağalılar için seslendirerek müzik dolu yaz akşamlarına damga vurdu.

30 Ağustos Zafer Bayramı'nda Özcan Deniz'li büyük final

Sanat Günleri'nin finali, 30 Ağustos Zafer Bayramı gururu ve coşkusuyla birleşti. Aliağa Belediyesi tarafından organize edilen kortej yürüyüşünün ardından ünlü sanatçı Özcan Deniz sahne aldı. Özcan Deniz'in sevilen eserleriyle Zafer Bayramı coşkusu zirveye taşınırken, bu özel konser aynı zamanda 3. Aliağa Sanat Günleri'nin büyük finali oldu.

Başkan Serkan Acar'dan Aliağalılara teşekkür

Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar, Sanat Günleri'nin finalinde yaptığı konuşmada, bir ay boyunca salonları ve meydanları boş bırakmayan, sanatın ve sanatçının her zaman yanında olan Aliağalılara teşekkür etti. Başkan Acar, vatandaşların etkinliklere gösterdiği yoğun ilginin kendileri için büyük bir mutluluk kaynağı olduğunu ifade etti.