Ağıralioğlu'na CHP'den ilk yorum

İYİ Partili Yavuz Ağıralioğlu'nun dün yaptığı çıkışı etkileri devam ediyor. Ağıralioğlu'nun açıklamalarına CHP'den ilk yorum geldi.

CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova canlı yayında şu ifadeleri kullandı:

Açıkçası pek fazla konuşmuyorlar bu konuda. Ama Yavuz Ağıralioğlu'nun dile getirdiği hususların daha önce de parti içinde konuşulduğunun altı çiziliyor. Bütün kararların partinin yetkili kurullarında konuşularak alındığı biliniyor. İYİ Parti'de artık gündemimiz seçimi kazanmak deniyor. Bu tartışmalar geride kaldı, tüm kararları da Yavuz Ağıralioğlu'nun da içinde bulunduğu parti kurullarında aldık mesajları veriliyor. Peki bu çıkışından sonra ihraç mekanizması çalıştırılabilir mi? Bunu da sordum. Şöyle bir yanıt aldım; Parti içinde Yavuz Ağıralioğlu'nun beyanları konusunda 'özel bir gündemimiz yok' ifadesi kullanıldı. Yani ihraç mekanızmasının çalıştırılması gündemde görünmüyor. İYİ Parti'nin bu konunun gündemden bir an önce çıkması gerek.

CHP'DEN AĞIRALİOĞLU'NUN ÇIKIŞINA YORUM

CHP, ittifak zedelenmez diyor ama tepki var. Ama konuştuğumuz bir parti kurmayı 'İçimizdeki el bombasıydı, dün pimini çektiler' ifadesini kullandı. Yani beklenen bir çıkıştı demeye gelindi. Biz Ağıralioğlu hariç tüm İYİ Parti'nin imzasını alarak Kılıçdaroğlu'nun adaylığını YSK'ya sunduk. Partisiyle de ayrıştı. Zaten milletvekili adayı olmayacağını da söyledi. Bu nedenle onu İYİ Parti'yi dinlediğimiz bir kulakla dinlemiyoruz mesajları verildi.