2022 Asgari ücret ne kadar olacak?

Asgari ücret ne kadar olacak? Milyonlarca çalışanı ilgilendiren asgari ücret 2022 zammı için ikinci toplantı 7 Aralık'ta gerçekleşti. Dört toplantının sonunda belli olacak olan 2022 asgari ücret için anket sonuçları ne diyor? İşte asgari ücret zammı ile ilgili son değerlendirmeler.

2022 Asgari ücret ne kadar olacak? Brüt-Net asgari ücret tutarı için yapılacak zam için milyonların gözü Asgari Ücret Tespit Komisyonundan çıkacak kararda. İlk toplantıda Bakan Bilgin'in 26 ilde 2 bin 500 çalışan ve 604 işverenle yaptıkları anket sonuçlarını açıklaması üzerine, işçi kesiminin ağırlıklı 3 bin 750-4 bin lira, işveren kesiminin ise 3 bin 500-3 bin 750 lira arasında asgari ücret talep ettiği öğrenilmişti. İşte ikinci toplantı sonrası yapılan son açıklamalar

ASGARİ ÜCRET NE KADA OLACAK? İŞTE SON RAKAMLAR

CNN Türk canlı yayınında asgari ücret zammıyla ilgili açıklamalarda bulunan Prof. Dr. Sefer Şener şu ifadeleri kullandı:

"Asgari ücretle ilgili aslında veriler netleşmeye başladı. Sayın cumhurbaşkanını da bir açıklamaları vardı. Bir şeyi de ifade etti asgari ücrette hepimizin beklentisi enflasyon üzerinde zam yapılması. Ciddi anlamda sabit gelirlileri etkileyen bir unsurdur. İş veren kısmını da hesaba katmak gerekiyor. Olayın 3 tarafının da bu işten mutlu ayrılması gerekiyor. Süreç yaklaştıkça tahminlerimi güncelliyorum benim yaptığım hesaplara göre asgari ücretin yüzde 30'un altına inmesi ve yüzde 45'in üzerine çıkması çok mümkün görülmüyor. Önümüzdeki hafta içerisinde ayın 15'ine kadar biz asgari ücret sorununun çözüldüğünü göreceğiz."

ASGARİ ÜCRET ÜÇÜNCÜ TOPLANTI NE ZAMAN?

Toplantılarda işçi kesimini Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu (Türk-İş), işveren kesimini ise Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK) temsil ediyor. Üçüncü toplantı ise 9 Aralık'ta işveren tarafının ev sahipliğinde yapılacak. Asgari ücretin tespitinin 4 oturumla tamamlanacağını belirten Bakan Bilgin, bu yılki görüşmelerin Türk-İş'in de talebi üzerine daha önceki yıllarda olduğu gibi ayın sonuna kadar sürmeden kısa sürede tamamlanmasının planlandığını açıklamıştı.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN ASGARİ ÜCRET AÇIKLAMASI

Katar ziyareti öncesinde açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan Asgari Ücret konusunda Sayın Bakan ve heyetini görüşmeleriyle bir sonuca varacaklar. Tarafların teklifleri nedir dönünce bir görelim. Biz kesinlikle bu noktada işçimizi zora sokmayacağız. Asgari ücret noktasında en ideal olanını inşallah nihai kararı vereceğiz. İş vereninde alınan kararla mutlu olması lazım. Tüm bunları düşünerek bir karar vereceğiz" dedi.

2021 ASGARİ ÜCRET NE KADAR?

Asgari ücret brüt 3 bin 577 lira, net 2 bin 825 lira 90 kuruş.