• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • SPOR
  • POLİTİKA
  • SAĞLIK
  • EKONOMİ
  • KÜLTÜR SANAT
  • DÜNYA
  • BURSA
  • TÜRKİYE
  • Yaşam Siyaset Magazin Gündem NEWS
  • Ara
SON DAKİKA:
01:00
Tekirdağ Şarköy ve Çanakkale Ayvacık'ta yangınlara müdahale sürüyor
00:50
15 Temmuz'un 9. yılında 90 bin camide sela yankılandı
00:00
Cumhurbaşkanı Erdoğan: FETÖ ile mücadele devam edecek
Video Galeri Foto Galeri Yazarlar Üye Paneli
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. BURSA
  3. Başkan Taban: "Kadınlar en değerli varlığımızdır""
BURSA
Yayınlanma: 05 Aralık 2019 - 16:16

Başkan Taban: "Kadınlar en değerli varlığımızdır""

İnegöl Belediyesi Belediye Başkanı Alper Taban, 5 Aralık Dünya Kadın Hakları Günü ve Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından 5 Aralık 1934 tarihinde "Türk Kadınına Seçme ve Seçilme Hakkı" verilişinin 85. yılı dolayısıyla anlamlı bir mesaj yayımladı.

BURSA
05 Aralık 2019 - 16:16
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Başkan Taban:
Başkan Taban mesajında; "5 Aralık Dünya Kadın Hakları Günü, tüm dünyada kadınların daha insanca yaşama isteğini dile getirdikleri bir mücadele ve dayanışma günü olarak kutlanıyor. Türkiye'de kadınlara Seçme Ve Seçilme Hakkının verildiği bugün aynı zamanda Türk kadınının siyaset sahnesinde yaşadığı önceliği de temsil ediyor. Önemli günlerin farkındalık oluşturmak için bir vesile olduğunu ancak asıl amacın çözümlerin üretilmesi noktasında çabaya dönüşmesi gerektiğini vurgulamak gerekiyor. Kadın hayatımızın içinde en anlamlı yerde duruyor. Sevginin, hoşgörü ve emeğin birlikte anıldığı, sabrın ve toplumun içinde neslin yetiştirilmesinde önemli rolünün olduğu, yaptığı her işe zarafet katan, toplumun en büyük değeri olduğunun zikredilmesi gerekiyor. İslam'ın kadına verdiği değer onu baş tacı edecek, haklarını gözetecek, koruyup kollayacak durumdadır. Modern toplumun yapısında söz hakkı olan, hukuki olarak hakları eşit sunulan ve toplumun ayakta tutulmasının yegâne değeri olan kadın, seçme ve seçilme hakkı ile toplumun içinde önemli bir yere sahiptir. Hepimizin sıkça dile getirdiği çağdaş, demokratik ve ileri bir toplum için kadının statüsünün artması, evinde, işinde, eğitimde, sağlıkta, siyasette ve hukuki alanda şartlardan eşit olarak pay alabilmesi adına çaba sarf edilmesi gerekiyor" cümlelerine yer verdi. Toplumu ayakta tutan en büyük değerin kadın olduğunu vurgulayan Başkan Taban: "Kadınlar en kıymetli varlığımızdır. Kadın ticaret kervanlarının yönetimini sağlayan Hz Hatice'den, tarih sahnesinde Hayme Ana'dan Nene Hatun'a, devlet yöneten, dirlik sağlayan, cephede kundakta bebeği varken mücadele edendir. Dünyanın ilk savaş pilotu Sabiha Gökçen'den 15 Temmuz'da tankların önüne duran cesaret ve inanca kadar kadının gücü her yerde vardır. Avrupa, Amerika ve Asya'daki birçok ülkeden önce Türk Kadını 1934 yılında siyasi kimliğin kapılarını aralamıştır. İnegöl için önemli bir diğer husus ise 1935 yılında Şekibe İnsel Hanım'ın yapılan milletvekili seçimlerinde Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne giren ilk kadın milletvekili olmasıdır. Bu anlamda İnegöllü ikinci milletvekilimiz ise Vildan Yılmaz Gürel Hanım'dır " açıklamasında bulundu. Başkan Taban son olarak, "Bu ülkenin vefakar, cefakar, azimli ve dokunduğu her işi güzelleştiren kadınlarını şükranla ve minnetle anıyor, bu vesile ile başta ilçemiz ve ülkemiz olmak üzere tüm kadınlarımızın 5 Aralık Dünya Kadın Hakları Gününü ve Türk kadınlarının Cumhuriyet'in ilanıyla birlikte elde ettiği Seçme ve Seçilme Hakkı'nın verilişinin 85. yılını kutluyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum" dedi.
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
BUSİAD Yaza Merhaba buluşmasında umut vurgusu
BUSİAD Yaza Merhaba buluşmasında umut vurgusu
BUDO İskelesi modern yeni yüzüyle hizmete girdi
BUDO İskelesi modern yeni yüzüyle hizmete girdi
HAZIR BETON SEKTÖRÜNÜN ÖNCÜSÜ BURSA BETON'DAN GÜÇLÜ MESAJLAR
HAZIR BETON SEKTÖRÜNÜN ÖNCÜSÜ BURSA BETON'DAN GÜÇLÜ MESAJLAR
Başkan Bozbey;
Başkan Bozbey; "Bursalıların da çalışma arkadaşlarımızın da haklarını koruyoruz'
Son Haberler
Batman Sason'da 15 Temmuz etkinlikleri
Batman Sason'da 15 Temmuz etkinlikleri
Tekirdağ Şarköy ve Çanakkale Ayvacık'ta yangınlara müdahale sürüyor
Tekirdağ Şarköy ve Çanakkale Ayvacık'ta yangınlara müdahale...
15 Temmuz'un 9. yılında 90 bin camide sela yankılandı
15 Temmuz'un 9. yılında 90 bin camide sela yankılandı
"En Uzun Gece" destanına ilk temsil
"En Uzun Gece" destanına ilk temsil
Cumhurbaşkanı Erdoğan: FETÖ ile mücadele devam edecek
Cumhurbaşkanı Erdoğan: FETÖ ile mücadele devam edecek
Mudanya'da izinsiz ve sahipsiz teknelere geçit yok
Mudanya'da izinsiz ve sahipsiz teknelere geçit yok

Ana Sayfa
SPOR
POLİTİKA
SAĞLIK
EKONOMİ
KÜLTÜR SANAT
DÜNYA
BURSA
TÜRKİYE
Yaşam
Siyaset
Magazin
Gündem
NEWS
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Yerel Haberler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Anketler
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • DÜNYA
  • EKONOMİ
  • Magazin
  • NEWS
  • POLİTİKA
  • Siyaset
  • SPOR
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Üye Paneli
  • Yerel Haberler
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Anketler
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.

Yazılım: Tumeva Bilişim

aohbetislami chatomeglatürk sohbetdini chatPenis Büyütme AmeliyatıMeme Büyütme AnkaraBurun Estetiği AnkaraLazer Epilasyon Ankara Lazer Epilasyon AnkaraKürtaj AnkaraKızlık Zarı Dikimi AnkaraLazer Epilasyon KonyaCilt Bakımı KonyaKıl Dönmesi Tedavisi AnkaraHemoroid Tedavisi AnkaraMeme Ultrasonu AnkaraRadyolog AnkaraSelülit Tedavisi KonyaGöz Kapağı Estetiği Ankara